Over mij

Mijn foto
I'm a Dutch weaver, knitter, spinner, lacemaker and love anything that has to do with fiber and yarn. And of course I like to read books, magazines, newspapers.

zondag 7 juni 2009

Arvidsjaur

Vanmorgen bekeken we deze plaats,waar we kamperen, wat beter. Eerst gingen we naar een kerkdorp van de Lappen. Omdat de afstanden hier zo groot zijn, en de kerkgang voorheen verplicht was (een keer per week voor een lid van het gezin, minimaal) ontstonden er bij de kerken hele dorpen, waar de kerkgangers konden overnachten. Daarbij kwamen dan hutten om voorraden in op te slaan, winkeltjes enz. Hier staat nog zo'n dorp, dat nog altijd wordt gebruikt. Boeiend.
De kerk was zelf ook zeer de moeite waard.
Daarna bekeken we de stad wat verder, maar het was zondag, dus het meeste was gesloten (behalve de supermarkten). Ook het museum verderop was gesloten, maar we konden wel genieten van het mooie meer en op de borden die overal stonden konden we zien, dat daar het oudste huis van Arvidsjaur stond en we hebben maar even onbeschaamd door de ramen gekeken. Toen terug naar de caravan, kacheltje aan en doorwarmen. Dat ging prima,met ook nog de zon op de ramen. Jan liep nog een stuk de berg op,naar een uitzichtpunt. Het is hier trouwens meer een ski- dan een wandelgebied. De wandelpaden zijn eigenlijk langlaufloipes en er is maar moeilijk normaal op te lopen.
Vanavond hadden we een diner met de hele groep: jawel, rendier stond op het menu. Na ze gezien te hebben, hebben we ze nu dus ook geproefd. En het smaakte lekker. Net als de rest van het diner trouwens. Nu is het al weer bijna twaalf uur ('s nachts) en nog volop licht. Toch gaan we nu maar naar bed, want morgen gaan we weer verder, naar Lulea, aan de Botnische Golf, en onze laatste stop in Zweden. Of we daar ook weer zo uitgebreid kunnen internetten is nog maar de vraag.

2 opmerkingen:

marion zei

Ik ben zelf niet zo reislustig maar wat heerlijk om zo'n reisverslag te kunnen lezen. Blijf vooral bloggen. En wat is het daar mooi zeg. Maar die kou, zowat nog meer winter in juni dan hier in januari. En wat heerlijk dat je dan een hobby als spinnen en breien heb, lekker warm en vooral leuk omdat je het zelf gemaakt heb. Ik blijf lezen en jullie heel veel plezier daar de komende tijd.

Ineke zei

top Annie heerlijk zo'n mooie reis te maken. Heb je al draadjes gevonden? Veel plezier en groetjes Ineke