Over mij

Mijn foto
I'm a Dutch weaver, knitter, spinner, lacemaker and love anything that has to do with fiber and yarn. And of course I like to read books, magazines, newspapers.

vrijdag 11 juli 2008

F staat voor/F is for...

Natuurlijk staat de F voor Florentijn, onze zoon. Maar waarschijnlijk staat hij niet te trappelen, om met zijn foto in dit blog te staan. Daarom iets anders: Fuchsia's!
Al jaren verzamelen we deze planten in onze tuin, en hoewel er iedere winter weer een aantal bevriezen of verdrogen, hebben we nu een mooie collectie. Het blijft me verbazen, dat er ook een kleur is, die fuchsia genoemd wordt. Het is een soort rozerood, wel een mooie kleur, en ook een kleur, die bij de planten voorkomt, maar het is beslist niet de enige kleur. Hier zijn een paar voorbeelden van onze planten, voor ze deze week in de tuin geplant werden:
Of course the F is for Florentijn, our son. But probably he isn't really waiting for me to put his photo here in this blog. Therefore something else: Fuchsias!
For years we collect these plants in our garden, and although each year a few of them freeze or die, we have a nice collection. It always surprises me, that there is a colour called fuchsia. That is a pinkish red, rather a nice colour I think, and a colour that many of the plants have, but it is definitely not the only colour. Here are a few examples of our plants, just before they were planted into the garden this week:


Dit is misschien de kleur, die het meest 'fuchsia' is.

Perhaps this is the colour that is most 'fuchsia'


Maar de buurman is echt wit.
But the neighbour is really white.


En hier is een plant, die op het eerste gezicht niet op een fuchsia lijkt. Bloemen en blaadjes zijn heel klein en zien er onbeduidend uit. Van dichtbij zijn ze echter prachtig, met heel onverwachte kleuren: rood en geel.

And here is a plant that at first sight doesn't look lie a fuchsia. Its leaves and flowers are tiny and you hardly see them. When you look better, though, they are beautiful, with very unexpected colours: red and yellow.


Hier nog een voorbeeld van een mini fuchsia.
Natuurlijk werd ik geïnspireerd door deze planten en heb ooit een damastweefsel gemaakt (inleg op vier schachten, dus met een patroonlat gemaakt) van een fuchsia. Bij een cursus boekbinden die ik volgde, kon ik dit goed gebruiken voor de voorkaft van een boekje. In wit, roze en rood een echt fuchsiaboek!

Here is another example of such a mini fuchsia.

Of course I was inspired by these plants and once I made a damask weave (inlay on four shafts, so using a pick ujp stick) of a fuchsia. When I took a bookbinding class I could use this for the front of a small book. In white, pink and red a real fuchsiabook!

1 opmerking:

agnes_s zei

Dag Annie,

Meteen na ontvangst van je mail over de Liddl-ketel ook je blog bezocht. Wat een herkenning: Tweeling, liefde voor stoffen en garens, "iets" met Engels. En dan nog je verslag over de kantklos-tentoonstelling. De dag voordat ik bij je was om het spinnen te leren was ik in Schellinkhout. Kantklossen heeft ook mijn interesse. Ook het weefgetouw in je huiskamer heb ik gezien; het is of ik in een snoepwinkel ben beland waar ik niet kan kiezen uit al het lekkers :) Door de combinatie van werk, gezin en de laatste jaren ook de politiek heb ik mijn liefde voor handwerken verwaarloosd. Ik kwam er gewoonweg niet meer aan toe. De beslissing om mijn baan op te zeggen en het feit dat mijn man en ik voorlopig onze vertrouwde woonstek in Medemblik aanhouden opent perspectief. We kunnen financieel een stapje terug doen en er is dus ruimte voor nieuwe dingen ...

Ik ben blij dat ik je op de tentoonstelling van de weefkring in Hoorn heb ontmoet!

Hartelijke groet,

agnes_s